Χανιά: Καταδρομικές επιθέσεις στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη και σε γραφεία της ΝΔ

Χανιά: Καταδρομικές επιθέσεις στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη και σε γραφεία της ΝΔ

Στο στόχαστρο αγνώστων δραστών βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας το πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά καθώς και στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Επίθεση και στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη

Υποστηρικτές του πολυισοβίτη τρομοκράτη της 17Ν έγραψαν συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο στο σπίτι της οικογένειας του πρωθυπουργού.
 

 Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων οι δράστες πέταξαν μαύρη μπογιά στην πόρτα των γραφείων έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν προκηρύξεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς ωστόσο να μπουν στο εσωτερικό των γραφείων.

Τα γραφεία της ΝΟΔΕ στεγάζονται στον 4ο όροφο κτηρίου σε κεντρικό σημείο της πόλης. Επίσης κατά την διάρκεια της νύκτας άγνωστοι πέταξαν κόκκινες μπογιές στο εξωτερικό του κτηρίου όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη στην περιοχή των δικαστηρίων, ενώ συνθήματα με μαύρη μπογιά για τον Δ. Κουφοντίνα.

ΝΔ: Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται

«Οι υποστηρικτές τού κατά συρροή δολοφόνου Δ.Κουφοντίνα συνεχίζουν να προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη με τις τραμπούκικες ενέργειές τους. Σήμερα στόχος τους ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων και το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Οι διαρκείς επιθέσεις τους διεκδικώντας προνομιακή μεταχείριση για τον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται» προσθέτει.


Μ. Βολουδάκης: Δε μας φοβίζετε, δε μας εμποδίζετε

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη, προκάλεσε η επίθεση αγνώστων στο πολιτικό του γραφείο στα Χανιά κατά την διάρκεια της νύκτας.

Σε ανακοίνωση του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο βουλευτής Χανίων αναφέρει:

«Κάποιοι θρασύδειλοι επισκέφθηκαν ξανά μέσα στη νύχτα το γραφείο μου, και κατόρθωσαν το γνωστό ανδραγάθημα: Πέταξαν μπογιές και προκηρύξεις. Οι προκηρύξεις αυτή τη φορά ήταν για να υποστηρίξουν αίτημα του κατά συρροήν δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι καταδρομική επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό από γκαζάκια στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στο Θησείο πραγματοποίησαν αργά το βράδυ άγνωστοι, ενώ στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ ο έλεγχος του μηχανισμού από το ειδικό ρομπότ του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε μια τσάντα, που αποτελείτο από δύο γκαζάκια, ένα μεγάλο μπουκάλι, προσανάμματα και κεριά, τον οποίο ο δράστης δεν πρόλαβε να ανάψει.