Τουρκία: Καταδρομείς και πολεμική αεροπορία πλήττουν θέσεις Κούρδων στο Ιράκ

Καταδρομείς και πολεμική αεροπορία πλήττουν θέσεις Κούρδων στο Ιράκ

Τούρκοι κομάντος επιχειρούν στην επαρχία Χαφτάνιν στο έδαφος του βορείου Ιράκ με την υποστήριξη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττοντας θέσεις Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών, στη δεύτερη επιχείρηση που εξαπολύεται εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, το οποίο με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε τους καταδρομείς «ηρωικούς» και την επιχείρηση «Νύχια της Τίγρης».

«Για να εξουδετερωθούν το PKK και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία που απειλούν τον λαό μας και τα σύνορά μας, η Πολεμική Αεροπορία μας, μαζί με εξοπλισμό υποστήριξης πυρός, ελικόπτερα και καταδρομείς μας, υποστηριζόμενους από οπλισμένα και άοπλα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουν κινητοποιηθεί στην περιοχή», ανέφερε σε δεύτερο tweet.

Τα σημερινά πλήγματα ανακοινώνονται μερικά εικοσιτετράωρα μετά την επιχείρηση που η Άγκυρα αποκάλεσε «Νύχτα του Αετού», μια σειρά αεροπορικών πληγμάτων εναντίον θέσεων του PKK σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ, σημειώνει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βάζουν συχνά στο στόχαστρο μέλη του εκτός νόμου αυτονομιστικού κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), τόσο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας — όπου το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα — όσο και στο βόρειο Ιράκ, όπου η ένοπλη οργάνωση έχει εγκαταστήσει βάσεις μετόπισθεν.

Οι νέες επιχειρήσεις καταγράφονται καθώς η Άγκυρα διατείνεται πως καταγράφεται αύξηση των επιθέσεων ανταρτών εναντίον βάσεων του τουρκικού στρατού.

Αντίστοιχες εικόνες δείχνει και το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anatolu

Διαβάστε ακόμα:

Ιράκ: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Τούρκο πρεσβευτή για τις αεροπορικές επιδρομές