Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ τη συμπεριφορά του Γ. Μπαλάφα στην ΕΡΤ

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ τη συμπεριφορά του Γ. Μπαλάφα στην ΕΡΤ

Το ύφος και τη συμπεριφορά του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα καταδικάζει με ανακοίνωσή του του Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σημειώνοντας πως «η εκάστοτε κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί κτήμα της τις δημόσιες συχνότητες».

Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ. ο Γ. Μπαλάφας επιχείρησε να «συνετίσει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη. «Εάν οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά», σημειώνει η Ένωση.

Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ αποκάλεσαν «επίδομα» την προεκλογική «13η σύνταξη» και τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τους... υπενθύμισε πως εργάζονται στη δημόσια ΕΡΤ και πως αν αυτοί αποκαλούν την «13η σύνταξη» ως «επίδομα», τότε ταυτίζονται με τα ιδιωτικά κανάλι που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Η ΕΣΗΕΑ από την πλευρά της αναφέρει: «Ο κ. Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη διατύπωση μιας ερώτησης από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά».

«Τονίζουμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να σέβεται όλους τους πολιτικούς αλλά και η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί κτήμα της τις δημόσιες συχνότητες», καταλήγει η Ενωση.

Υπενθυμίζεται πως σε μια προσπάθεια να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε, ο Γ. Μπαλάφας επικαλέστηκε την αγάπη του για την ελληνική γλώσσα αναφέροντας πως «εγώ έχω μια ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα. Επομένως είναι άλλο πράγμα η ενίσχυση η οικονομική, είναι άλλο πράγμα το μόνιμο οικονομικό μέτρο, άλλο πράγμα το επίδομα. Όταν λέχθηκε επίδομα, διαμαρτυρήθηκα στο όνομα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας».