Καπραβέλος: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας - Θα χρειαστούν οριζόντια μέτρα

Καπραβέλος: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας - Θα χρειαστούν οριζόντια μέτρα

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η ανησυχία είναι μην ζήσουμε πάλι τις εφιαλτικές στιγμές του περσινού Νοεμβρίου», τονίζει ο Διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος. Όπως εξηγεί, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι «η μεγάλη αντίσταση από τους συνανθρώπους μας που αρνούνται να εμβολιαστούν», και προειδοποιεί ότι «θα χρειαστούν οριζόντια μέτρα.

«Ανησυχώ πάρα πολύ και ανησυχώ από το τέλος Αυγούστου», τόνισε. Ερωτηθείς για το αν θα αποφύγουμε τα περσινά, ο Ν. Καπραβέλος επισήμανε, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, πως «ήταν πρωτοφανές για εμάς σε σχέση με την περσινή περίοδο ότι οι μονάδες μας καλύφθηκαν τόσο γρήγορα», σημειώνοντας πως η δική του μονάδα είναι σε πληρότητα 100%.

«Ο ένας μπαίνει, ο άλλος βγαίνει, είτε επιβιώνει είτε χάνει τη ζωή του. Την επόμενη στιγμή αμέσως καλύπτεται η κλίνη. Αυτό γίνεται από τον Αύγουστο. Ισορροπήσαμε αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η ανησυχία είναι μην ζήσουμε πάλι τις εφιαλτικές στιγμές του περσινού Νοεμβρίου», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Απειλητικές επιστολές και αντιεπιστημονικά
 


Όπως εξήγησε, αυτό που προκαλεί ανησυχία δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά «η μεγάλη αντίσταση από τους συνανθρώπους μας που αρνούνται να εμβολιαστούν. Έχουμε δει πρωτόγνωρες καταστάσεις στο νοσοκομείο, μέχρι και επιστολές απειλητικές».

Μάλιστα, στην ερώτηση για το τι λένε στις επιστολές, ο Ν. Καπραβέλος είπε πως «δεν λέγονται αυτά. Η απειλή είναι ότι εμείς οι γιατροί της πρώτης γραμμής πάμε να καταστρέψουμε τους Έλληνες και να επιφέρουμε θάνατο με τον εμβολιασμό που μολύνει και αλλάζει το DNA, αυτές οι ανοησίες, αυτά τα αντιεπιστημονικά».

«Αν η μετάλλαξη επεκταθεί, θα καταστρέψει ανθρώπους»



Επίσης, τόνισε πως «αν δεν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς, θα αναγκαστούμε να μην καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες. Στη Βρετανία, με 30.000 κρούσματα είχε 50 θανάτους και η πατρίδα μου με 1.200 κρούσματα έχει 37-40 θανάτους. Δεν έχουμε φτιάξει το τείχος ανοσίας. Και ίσα-ίσα βρίσκουμε τείχος μπροστά μας».

«Τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες, κανένα Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί. Αν αυτή η φοβερή μετάλλαξη επεκταθεί σε ανθρώπους χωρίς τείχος προστασίας, θα τους καταστρέψει», σημείωσε, εκφράζοντας πως «δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε, θα είναι ντόμινο οι εξελίξεις, θα χρειαστεί να πάρουμε και οριζόντια μέτρα».