«Κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο με άσχημο τρόπο»
Nάντια Γιαννακοπούλου

«Κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο με άσχημο τρόπο»

Για προσπάθειες να επιβληθεί σιωπητήριο σε σκέψεις, ανησυχίες και προτάσεις στο ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο η Ν. Γιαννακοπούλου σημειώνοντας ότι προσπαθούν με ευφυολογήματα να τις αποδώσουν προθέσεις και να την κατατάξουν σε "δεξιές" και άλλες πτέρυγες". 

Απαντώντας σε όσα ειπώθηκαν σε βάρος της για το γεγονός ότι ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις στα περί σύμπλευσης με ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την πορεία του κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων στο ΘΕΜΑ ότι κάποιοι μάλιστα φτάνουν στο σημείο να μιλάνε στο παρασκήνιο για πειθαρχικά μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζει «αστειότητες και παρωχημένες τακτικές» που δεν στέκονται στην ουσία των θεμάτων που εγγράφως απέστειλε προς την Πρόεδρο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. 

Όπως εξηγεί η Νάντια Γιαννακοπούλου η επιστολή της αφορούσε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, το ασφαλιστικά και ο έλεγχος των οικονομικών των ΜΚΟ τα οποία δεν έχουν συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τονίζει, δε, ότι ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ακούγονται και γράφονται διάφορα» τα οποία δεν συνάδουν με τις συλλογικές αποφάσεις για αυτόνομη πορεία.

«Που είναι το περίεργο και πάλι; Δεν γράφονταν διάφορα; Δεν δημιουργούσαν αυτά απογοήτευση και σύγχυση σε φίλους και ψηφοφόρους μας; Δεν είδα όμως τις ίδιες διαρροές απέναντι σ΄ολα αυτά τα δημοσιεύματα και τις αναλύσεις. Τώρα που έγραψα την επιστολή, κάποιοι ανακάλυψαν "δεξιές πτέρυγες", λένε και διαδίδουν ότι εγώ φλερτάρω με την Ν.Δ και άλλες ανοησίες. Σας διαβεβαιώνω ότι το μόνο μου μέλημα είναι η αυτόνομη πορεία της παράταξής μας και το δυνάμωμά της. Και ότι το ίδιο ακριβώς θα έκανα εάν όλη αυτή η φημολογία και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αφορούσε συγκλίσεις με την Ν.Δ. ή άλλα κόμματα», σημειώνει χαρακτηριστικά,

Σε ό,τι αφορά τα όσα λέγοντας δεξιά πτέρυγα σημειώνει πώς πρόκειται για θεωρία που κατασκευάστηκε για να την πλήξει και να υποβαθμίσει τις παρατηρήσεις της και τις προτάσεις της.

«Είναι ντροπή για κάποιους να διαρρέουν ότι φλερτάρω με την Ν.Δ. Ανήκω σε μια γενιά που δραστηριοποιήθηκε στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα και όχι στην περίοδο των νικών και της ευφορίας. Έδωσα μάχες όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα των "δοσίλογων" για κάποιους "πολύ αριστερούς" και όταν πολλοί "μετακόμιζαν" για να ξαναβρεθούν σε ένα κόμμα εξουσίας», εκφράζοντας την ανησυχία της πως όλη η συζήτηση επιδιώκει να επιβληθεί «και μάλιστα με άσχημο τρόπο σιωπητήριο σε σκέψεις, προτάσεις και ανησυχίες που υπάρχουν στην κοινωνική και εκλογική μας βάση για την πορεία μας».