«Καμπανάκι» Λαγκάρντ στους 27: Η οικονομία της ΕΕ βρίσκεται σε «δραματική πτώση»

«Καμπανάκι» Λαγκάρντ στους 27: Η οικονομία της ΕΕ βρίσκεται σε «δραματική πτώση»

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε τους ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής ότι η οικονομία της Γηραιάς ηπείρου βρίσκεται σε «δραματική πτώση», καλώντας τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να ενεργήσουν προκειμένου να «βάλουν μπροστά» την ανάκαμψη.

Η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ως κεντρικό θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης που έχει προτείνει η Κομισιόν και προς το παρόν δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία των 27 κρατών.

«Η οικονομία της ΕΕ βιώνει μια δραματική πτώση» δήλωσε από την πλευρά της η Κρ. Λαγκάρντ στους συμμετέχοντες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε ακόμα ότι η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς «απότομη μείωση» της τάξης περίπου του 13% το δεύτερο τρίμηνο και επανέλαβε τις προβλέψεις της τράπεζας για μείωση του ΑΕΠ κατά 8,7% το 2020 και ανάκαμψη κατά 5,2% το 2021.

Τόνισε ότι οι επιπτώσεις της χειρότερης οικονομικής κάμψης της ΕΕ δεν έχουν ακόμα φανεί πλήρως στην αγορά εργασίας και ότι η ανεργία στην ευρωζώνη μπορεί να φθάσει στο 10%.

Τέλος, κάλεσε τους ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα στο σχέδιο ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι σχετικά ήρεμες λόγω των προσδοκιών ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ θα ενεργοποιηθεί για να δείξει ότι η ΕΕ «επανέρχεται», αναφέρει το Reuters.