Καλιφόρνια: Εκκενώνονται σπίτια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς

Καλιφόρνια: Εκκενώνονται σπίτια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς

Οι καλιφορνέζικες αρχές διέταξαν χθες Τετάρτη την κατεπείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων περίπου 500 σπιτιών εξαιτίας γιγαντιαίας πυρκαγιάς σε θαμνότοπους που επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα βόρεια του Λος Άντζελες και είχε ήδη απανθρακώσει 40.000 στρέμματα γης νωρίς το βράδυ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι κοντά στη λίμνη Χιουζ, καίγοντας αρχικά μια σχετικά μικρή επιφάνεια 200 στρεμμάτων προτού εξαπλωθεί και μετατρέψει σε αποκαΐδια περιοχή 40.000 στρεμμάτων μέσα σε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, τόνισε το πυροσβεστικό σώμα της κομητείας του Λος Άντζελες.

Έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 300 πυροσβέστες, με την υποστήριξη ελικοπτέρων και αεροσκαφών, για να ελέγξουν την κατάσταση.

«Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στη διαδικασία της απομάκρυνσης» από τα σπίτια τους με μέριμνα της αστυνομίας της κομητείας, διευκρίνισε το πυροσβεστικό σώμα μέσω Twitter. «Σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να σας βοηθήσουμε για να μεταφερθείτε εσείς και οι οικείοι σας σε ασφαλείς τοποθεσίες», πρόσθεσε.

Οι πυρκαγιές μεγάλης κλίμακας έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Καλιφόρνια, εν μέρει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Η φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας, η αποκαλούμενη Camp Fire, εκδηλώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στο βόρειο τμήμα της πολιτείας και στοίχισε τη ζωή σε 86 ανθρώπους.