7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 - 08:00 σε Κηφισό και παραλιακή, κλειστό το Δημόσιο

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 - 08:00 σε Κηφισό και παραλιακή, κλειστό το Δημόσιο

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 μέχρι 08:00 σε Κηφισό και παραλιακή αποφάσισε η Πολιτική Προστασία μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Σημειώνεται ότι το προληπτικό μέτρο θα ισχύει μόνο για ένα εικοσιτετράωρο.

Όλα τα ΙΧ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ενώ για τα φορτηγά οχήματα θα υπάρξει αξιολόγηση να δοθεί άδεια κατά περίπτωση.

Παράλληλα ενθαρρύνεται η τηλεργασία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες ώστε να μην υπάρχουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας θα παραμείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι αύριο θα ισχύουν:

- Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.

- Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.

- Θα αξιοποιηθούν όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται ένα κρίσιμο τρίωρο μεταξύ 03.00 – 06.00 όπου φαίνεται ότι θα πληγούν πολλές περιοχές της Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Εύβοια και τη Χαλκιδική.

Στην έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.