Κακοκαιρία-εξπρές με θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία-εξπρές με θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιονοπτώσεις

Τα φαινόμενα της νέας σύντομης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια της Τρίτης, θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Οι εντάσεις των ανέμων στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά και τα 11 μποφόρ, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πάντως τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειότερα τμήματα του νομού Αττικής, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και βορειοδυτικά.