Και από τον ΑΝΤ1, μαζί με την Novasports τα ματς του ποδοσφαιρικού Euro 2021

Και από τον ΑΝΤ1, μαζί με την Novasports τα ματς του ποδοσφαιρικού Euro 2021

Η συμφωνία της Nova με τον ΑΝΤ1 για να μεταδώσουν μαζί τα ματς του Euro υπήρχε από πέρυσι το καλοκαίρι. Απλά ξαναζεστάθηκε τώρα που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Βέβαια, το κανάλι δεν διαθέτει επί της ουσίας αθλητικό τμήμα για να υποστηρίξει το εγχείρημα ούτε τις απαραίτητες υποδομές για να κάνει τις μεταδόσεις.

Ετσι ολόκληρο το βάρος της παραγωγής θα πέσει στο συνδρομητικό κανάλι και απλά ο ΑΝΤ1 θα δίνει την εικόνα. Μαζί και τον τελικό σε ταυτόχρονη προβολή. Οι περιγραφές και εκπομπές θα βγαίνουν από τα studios της Nova και από δικούς της sportscasters. Κεντρικός παρουσιαστής ο Γιώργος Λιώρης, με συμπαρουσιαστή πιθανότατα τον Αντώνη Καρπετόπουλο.

Οι αγώνες θα γίνουν από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις και όχι σε μία ή δύο χώρες όπως είχαμε συνηθίσει ως τώρα. Θα πάρουν μέρος:

Α Ομιλος: Τουρκία, Ελβετία, Ιταλία, Ουαλία
Β Ομιλος: Δανία, Βέλγιο, Ρωσία, Φινλανδία
Γ Ομιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρ. Μακεδονία
Δ Ομιλος: Αγγλία, Κροατία, Τσεχία, Σκωτία
Ε Ομιλος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία
ΣΤ Ομιλος: Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία

Ο ΑΝΤ1 απέκτησε τα δικαιώματα για δέκα εκατομμύρια ευρώ. Κανείς δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή με σιγουριά αν θα «ζεσταθεί» από την ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού και θελήσει σε δεύτερη φάση να μείνει στα σπορ, διεκδικώντας και άλλες διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή τα μόνα κανάλια που έχουν ποδοσφαιρικές τηλεοπτικές εκπομπές είναι το Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη και το OPEN του Ιβάν Σαββίδη με μικρό ενδιαφέρον και χαμηλές πτήσεις στην τηλεθέαση.