Κ. Μπακογιάννης: 24 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των πεζοδρομίων στο Δήμο Αθηναίων

Κ. Μπακογιάννης: 24 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των πεζοδρομίων στο Δήμο Αθηναίων

Επισκευή, αντικατάσταση και αναβάθμιση εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πεζοδρομίων και στις επτά δημοτικές κοινότητές του Δήμου Αθηναίων θα λάβει χώρα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 166% σε σχέση με όσα διέθετε σε αυτόν τον τομέα τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η Οικονομική Επιτροπή, στη σημερινή συνεδρίασή της, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Η δημοπράτηση θα γίνει στα μέσα Ιουλίου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σχεδόν 200.000 τ.μ. πεζοδρομίων μέσα στην επόμενη τριετία θα στρωθούν με σύγχρονα υλικά δαπεδόστρωσης με ψυχρές ιδιότητες (cool materials), συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση του φαινομένου των θερμικών νησίδων. Επίσης, σχεδόν στο σύνολο των πεζοδρομίων που βρίσκονται σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης για τη βελτίωση της βατότητας, με διαμόρφωση ραμπών ΑΜεΑ και αφαίρεση εμποδίων, έναν τομέα στον οποίο η Αθήνα υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει ότι «ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην επόμενη φάση για να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Τον περίπατο στα πεζοδρόμια όλης της πόλης. Κλείνουμε έναν μεγάλο λογαριασμό δεκαετιών». Επίσης, κάνει λόγο για «μία τεράστια διαχρονική πληγή σε όλη την πρωτεύουσα» και υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα «στοίχημα που θα το κερδίσουμε γιατί δεν πρέπει κανένας να ξανακοιτάξει κάτω όταν περπατάει με τον φόβο να μη σκοντάψει. Γιατί οι άνθρωποι με προβλήματα κινητικότητας έχουν το ίδιο δικαίωμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση και μετακίνηση».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων πρόεβη και σε σχετική ανάρτηση στο Instagram:

Ξεκινάμε. 24 εκ. ευρώ για συντηρήσεις, επισκευές και αναβαθμίσεις στο σύνολο των πεζοδρομίων. 200.000τμ από αυτά αναβαθμίζονται και ενεργειακά. Με σύγχρονα υλικά δαπεδόστρωσης με ψυχρές ιδιότητες, για τη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και για την αντιμετώπιση του φαινομένου των θερμικών νησίδων. Σε όλη την Αθήνα, σε όλες τις γειτονιές της. Και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες. Να γίνουν προσβάσιμα τα πεζοδρόμια για όλους, να μην ξαναπερπατήσει κανένας με το φόβο να μη σκοντάψει. Να μετακινούνται απρόσκοπτα όλοι οι πολίτες με κινητικά προβλήματα. Να κλείσουμε αυτή τη διαχρονική πληγή της Αθήνας.

A post shared by • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) on