Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 10:57

-A +A

Κ. Φρουζής: Αποδείχθηκε παραμύθι η υπόθεση Novartis για πολιτικούς

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 10:57
Κ. Φρουζής: Αποδείχθηκε παραμύθι η υπόθεση Novartis για πολιτικούς
-A +A

Φιάσκο και χοντροκομμένο παραμύθι όσον αφορά στο σκέλος των πολιτικών προσώπων αποκάλεσε την υπόθεση της Novartis ο άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Φρουζής. «Δεν κλήθηκα ποτέ να καταθέσω για το θέμα της Novartis ούτε από Επιτροπή ούτε από τη Δικαιοσύνη, κλήθηκα στην Προανακριτική για πρώτη φορά το Νοέμβριο 2019» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Φρουζής δήλωσε ότι από την εισαγγελία Σερρών έστειλαν στη μητρική Novartis στην Ελβετία κλητήριο θέσπισμα στην ελληνική γλώσσα. «Έγινε σωρεία λαθών, επιστράφηκαν ως απαράδεκτα τα έγγραφα, κανείς δεν μπόρεσε να παραστεί γιατί δεν υπήρχε έδαφος να έρθει». 

«Υπάρχει έρευνα που δεν έχει καταλήξει για χρηματισμό γιατρών... Βγαίνουν δημόσιοι λειτουργοί και λένε για σκάνδαλο γιατρών συνιστώ αυτοσυγκράτηση, το σκάνδαλο για πολιτικούς αποδείχθηκε φιάσκο, χοντροκομμένο παραμύθι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Το άλλοτε κορυφαίο στέλεχος της Novartis έκανε λόγο για δύο γιατρούς στις Σέρρες που κατηγορήθηκαν για υπερσυνταγογράφηση για τη Novartis, o ένας για ποσό 3.500 ευρώ ο άλλος 1.500 ευρώ και διαπομπεύθηκαν. «Είχαν αθωωθεί από τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο το 2016. Το υπουργείο Υγείας επέμενε να πάει δικαστικά. Αθωώθηκαν πανηγυρικά και στις Σέρρες και στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε ότι είχαν υποσυνταγογραφήσει, όχι υπερσυνταγογραφησει, και επί δυο – τρία χρονιά σερνόντουσαν στα δικαστήρια χωρίς λόγο» σημείωσε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα