Κ. Χατζηδάκης: Αναδρομικά 345 - 384 ευρώ μέχρι να βγουν οι κύριες συντάξεις

Κ. Χατζηδάκης: Αναδρομικά 345 - 384 ευρώ μέχρι να βγουν οι κύριες συντάξεις

Η επιδίωξη μας είναι να υπάρχει μια παράλληλη διαδικασία ώστε κύριες κι επικουρικές συντάξεις να βγαίνουν μαζί, υπογράμμισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα, πρόσθεσε.

«Θα ξεκινήσουμε από τις εκκρεμότητες των κύριων συντάξεων και θα αντιμετωπίσουμε με ένα μέτρο ανακούφισης τις εκκρεμότητες. Το μέτρο ανακούφισης είναι αυτό το οποίο έχει εξαγγελθεί, ότι γι' αυτούς που δεν έχουν πάρει κύρια σύνταξη και γι' αυτούς που δεν έχουν πάρει ούτε προσωρινή σύνταξη θα δοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων που θα ξεκινάει από την ημέρα υποβολής της αίτησης», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Οι συντάξεις αυτές, εξήγησε, θα κυμαίνονται από 345- 384 ευρώ, για όσους έχουν πάνω από 20 χρόνια εργασίας, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε το ποσό αυτό να μπορεί να δοθεί αναδρομικά.

«Εάν έχεις υποβάλλει την αίτηση σου πριν 10 μήνες, θα πάρεις 384 επί 10» είπε επί παραδείγματι ο κ. Χατζηδάκης. Σχετική διάταξη θα περάσει τώρα στη Βουλή, πρόσθεσε, ενώ έχουν δοθεί ήδη εντολές στον ΕΦΚΑ για να «τρέξει» γρήγορα το εγχείρημα, με τη διοίκηση του φορέα να εκτιμά ότι θα είναι έτοιμη να το υλοποιήσει σε περίπου δύο μήνες.