Κ. Αχ. Καραμανλής: Στο 65% η πληρότητα των λεωφορείων στην Αθήνα

Κ. Αχ. Καραμανλής: Στο 65% η πληρότητα των λεωφορείων στην Αθήνα

Τα λεωφορεία στην Αθήνα σε το 95% των δρομολογίων τους έχουν χωρητικότητα κάτω του 65%, επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για συνωστισμό στα ΜΜΜ. Παράλληλα υπογράμμισε πάντως ότι είναι «καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο ή ένας συρμός του Μετρό, και όλοι να φοράνε μάσκα παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα».

«Επειδή ακούγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέλω να κάνω μία παρατήρηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεματικής που έχουμε από τον ΟΑΣΑ, για τα λεωφορεία στην Αθήνα, στο 95% των δρομολογίων έχουμε χωρητικότητα κάτω του 65%. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν και δρομολόγια και λεωφορεία, τα οποία είναι γεμάτα πάνω από το 65%. Για αυτό όλοι λέμε, νομίζω και οι ειδικοί, ότι πρέπει να φοράμε μάσκα, διότι καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο και όλοι να φοράμε μάσκα ή ένας συρμός του Μετρό, παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα. Νομίζω ότι αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Για αυτό, λοιπόν, έχουμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής ενώ δήλωσε ανοιχτός να απαντήσει στη Βουλή σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες που υπάρχουν, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Νωρίτερα ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπάς, τόνισε την ανάγκη μιας ξεχωριστής και αναλυτικής συζήτησης καθώς όπως είπε, «ο συνωστισμός είναι πολύ αποκαρδιωτικός στα μέσα σταθερής τροχιάς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ