ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Johnson & Johnson: Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού θα γίνονται ετησίως

Johnson & Johnson: Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού θα γίνονται ετησίως

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της J&J του κολοσσού των ειδών ατομικής υγιεινής και φαρμάκων εκτιμά ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού θα γίνονται ετησίως όπως τα εμβόλια γρίπης για τα επόμενα χρόνια.

"Δυστυχώς, καθώς ο ιός εξαπλώνεται, μπορεί επίσης να μεταλλάσσεται κάτι που σημαίνει ότι θα χρειάζεται ένα διαφορετικό είδος απόκρισης", είπε Άλεξ Γκόρσκι στο δίκτυο CNBC κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης Healthy Returns Spotlight.

Πολλοί αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και οι ειδικοί των μολυσματικών ασθενειών έχουν δηλώσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Covid-19 να γίνει ενδημική ασθένεια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αποκτήσει τη μορφή της εποχικής γρίπης.

Το σχόλιο του Γκόρσκι ήρθε αφότου η J&J υπέβαλε πριν λίγες μέρες αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο κορονοϊού. Σε αντίθεση με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, τα οποία απαιτούν δύο δόσεις σε διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων, αυτό της J&J απαιτεί μόνο μία δόση, διευκολύνοντας την εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι δεσμεύσεις της Johnson & Johnson περιλαμβάνουν 100 εκατομμύρια δόσεις που θα αποσταλούν στις ΗΠΑ πριν από τα τέλη Ιουνίου, περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από το τέλος του έτους, με τις πρώτες παραδόσεις τον Απρίλιο και περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν μετά τον Ιούνιο.