Jefferies: «Ταύρος» για το ελληνικό Χρηματιστήριο

Jefferies: «Ταύρος» για το ελληνικό Χρηματιστήριο

Παρά τη σταθεροποιητική πορεία που ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών το τελευταίο διάστημα, η ενίσχυση του τουρισμού, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και οι επενδύσεις που υλοποιούνται δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου η χώρα να καταγράψει βιώσιμη ανάπτυξη και οι ελληνικές μετοχές να καταγράψουν σημαντική άνοδο. Με αυτό το σκεπτικό η Jefferies αναβάθμισε το ελληνικό Χρηματιστήριο σε «bullish».

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές η τουριστική κίνηση φέτος έφτασε στα επίπεδα του 2015,ενώ το 67% του πληθυσμού της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο. Το χρηματιστήριο κινήθηκε σε σταθεροποιητικό επίπεδο, δείχνοντας σημαντικές αντοχές και έχοντας σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Οι αναλυτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ επισημαίνουν πως το ΑΕΠ της Ελλάδας θα αυξηθεί κατά 16,2% σε τριμηνιαία βάση. Έτσι λοιπόν, προβλέπεται ανάπτυξη περίπου 8% για το σύνολο του έτους, πολύ υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Επομένως η ελληνική οικονομία κάλυψε την ύφεση που είχε καταγραφεί το 2020 εξαιτίας της πανδημικής κρίσης. Παράλληλα, τα χρήματα που θα εισρεύσουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να αυξήσουν την παραγωγή στη χώρα και να συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Σχετικά με το Χρηματιστήριο, η Jefferies επισημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για την είσοδο νέων παικτών, ενώ το καλάθι με τις εταιρείες που έχει δημιουργήσει, κρύβει σημαντικές αξίες και η ανάπτυξή τους δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των διεθνών αγορών.