Ιταλία: Ύποπτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στη Νάπολη

Ιταλία: Ύποπτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στη Νάπολη

Iταλός πολίτης που επέστρεψε αεροπορικώς στη Νάπολη από τη Μοζαμβίκη προέκυψε θετικός στον ιό, όπως και η πενταμελής οικογένειά του. Τέθηκε σε προληπτική απομόνωση και σύντομα θα εξακριβωθεί αν πρόκειται για την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι στο Μιλάνο από σήμερα και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είναι και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει σύντομα και στη Ρώμη, όπου αποφασίσθηκε ήδη η πρόσβαση περιορισμένου αριθμού πολιτών και τουριστών, στις κύριες εμπορικές οδούς και στις μεγάλες πλατείες της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.877 νέα κρούσματα κορονοϊού και 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 596.898 διαγνωστικά τεστ, το 2,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από την αρχή της πανδημίας, στην εν λόγω χώρα τα περιστατικά είναι 4.982.022, με 133.627 θανάτους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 624 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.826.

 Διαβάστε ακόμα:

Δύο κρούσματα της «Όμικρον» και στη Βαυαρία

«Όμικρον»: Μετά το Βέλγιο ύποπτα κρούσματα σε Γερμανία και Τσεχία - Τι σχεδιάζουν Pfizer, Moderna και AstraZeneca

Μετάλλαξη Όμικρον: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Γερμανία

«Όμικρον»: Δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης εντοπίστηκαν στη Βρετανία

Ολλανδία - Κορονοϊός: 61 επιβάτες δύο πτήσεων από τη Ν. Αφρική εξετάζονται εάν μολύνθηκαν από την Όμικρον

«Όμικρον»: Σε προληπτική καραντίνα 5 Έλληνες που επέστρεψαν από Ν. Αφρική - Σε ισχύ τα νέα μέτρα