ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι παρατείται του μισθού του πρωθυπουργού

Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι παρατείται του μισθού του πρωθυπουργού
APimages

Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ο οποίος ανέλαβε πριν λίγο καιρό τα ηνία της Ιταλίας παραιτείται του μισθού του ως πρωθυπουργός της χώρας.

«Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Μάριο Ντράγκι δηλώνω ότι δεν λαμβάνω καμία αμοιβή οποιασδήποτε φύσεως σχετιζόμενη με την ανάληψη του (Πρωθυπουργικού) αξιώματος».

Αυτό προέχει στην υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό δήλωσή του η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου στον ιστότοπο του Palazzo Chigi. Στην σελίδα του Πρωθυπουργικού Συμβουλίου καταχωρήθηκαν τα δεδομένα και τα έγγραφα του Μάριο Ντράγκι που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις σχετικά με τη διοικητική διαφάνεια.

Μαζί με την δήλωση, δημοσιεύθηκε και το εισόδημά του για το έτος 2020, το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 580.000 ευρώ. Στην κατοχή του Ντράγκι δηλώθηκαν δέκα κτίρια και έξι οικόπεδα, καθώς και μερίδιο 10 χιλιάδων Ευρώ στην απλή εταιρεία Serena αλλά σημειωτέον κανένα σκάφος, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o  Μάριο Ντράγκι χρησιμοποιεί δημοσιονομικά κίνητρα, ώστε να μπορέσει να κρατήσει τεχνητά εν ζωή την οικονομία προς το παρόν, σκοπεύοντας το έλλειμμα να διαμορφωθεί στο σχεδόν 12% του ΑΕΠ. Εν τω μεταξύ, τα ευρωπαϊκά κονδύλια και οι μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού της Ιταλίας και θα θέσουν υπό έλεγχο το χρέος της.