Ιταλία - Κορονοϊός: 19.978 κρούσματα, 483 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ιταλία - Κορονοϊός: 19.978 κρούσματα, 483 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 19.978 κρούσματα κορονοϊού και 483 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 172.119 διαγνωστικά τεστ, το 11,6% των οποίων ήταν θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 17.533, με 620 θανάτους.

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 78.394 άνθρωποι. Σε σχέση με χθες, οι ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται στις ΜΕΘ της χώρας είναι 6 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 53 λιγότεροι ασθενείς.

Όσον αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι η περιφέρεια του Βένετο (3.100) και ακολουθούν η Λομβαρδία (2.506) και η Σικελία (1.839).

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολισθεί στη χώρα 501. 683 πολίτες, εκ των οποίων 310.465 είναι γυναίκες και 191.218 άνδρες.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εμβολιαστεί «την ερχόμενη εβδομάδα» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, εκτιμώντας ότι η εναντίωση στο εμβόλιο κατά της Covid-19 δείχνει έναν «αυτοκτονικό αρνητισμό».

«Την ερχόμενη εβδομάδα, θα αρχίσουμε εδώ (στο Βατικανό) να κάνουμε το εμβόλιο και έκλεισα ραντεβού, πρέπει να το κάνω», δηλώνει στη συνέντευξη αυτή που θα μεταδοθεί το βράδυ αύριο, Κυριακή, και αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Απέναντι στο εμβόλιο, «υπάρχει ένας αυτοκτονικός αρνητισμός που δεν μπορώ να εξηγήσω αλλά σήμερα πρέπει να εμβολιαστούμε».

«Πιστεύω ότι από ηθική άποψη όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, είναι μια ηθική επιλογή, γιατί θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, τη ζωή μας, αλλά και τη ζωή των άλλων», εξηγεί στην εν λόγω συνέντευξη.