Ιστορίες του Νίκου Αρχιμανδρίτη: «Το Χαμένο Γράμμα του Άρη»

Ιστορίες του Νίκου Αρχιμανδρίτη: «Το Χαμένο Γράμμα του Άρη»

Ποιος είναι ο Νίκος Αρχιμανδρίτης; Τι ρόλο παίζει στη γκρίζα και τρομακτική Αθήνα του 2015;

7 συγγραφείς ενώνουν τις πένες τους για να γράψουν τη νέα σειρά βιβλίων του Φιλελεύθερου.

Αυτό το Σάββατο «Το χαμένο Γράμμα του Άρη»  του Ιωάννη Κ. Γιαννούδη

Την ώρα που η άφθαρτη αριστερά ετοιμάζεται να κυβερνήσει εκμεταλλευόμενη την αυξημένη κοινωνική αγανάκτηση, o Nίκος Αρχιμανδρίτης, ανώτερο στέλεχος του κόμματος και εξ’ απορρήτων του αρχηγού του, αναλαμβάνει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αποστολές.

Από την μια, μεσολαβεί για να αποκτήσει το κόμμα του σχέσεις επιρροής με την ανώτατη οικονομική ελίτ της χώρας. Και από την άλλη, προσπαθεί να ξεδιαλύνει τον μύθο μιας χαμένης επιστολής που έγραψε ο Άρης Βελουχιώτης προς τον Νίκο Ζαχαριάδη, λίγες ώρες πριν πεθάνει τον Ιούνιο του ’45, με οδηγίες και συμβουλές για το πως η αριστερά πρέπει να κυβερνήσει όταν έρθει η ώρα.

Ένα συναρπαστικό δίπολο που οδηγεί τον Νίκο Αρχιμανδρίτη από τα πανάκριβα ελβετικά θέρετρα της λίμνης Λεμάν στις πλέον δυσπρόσιτες κορυφές των Αγράφων και θέτει σε ισχυρή δοκιμασία τα συναισθήματα και τις ιδέες του.

Ένα βιβλίο με έντονη δράση που πατάει επάνω στην αληθινή γραμμή του χρόνου και διερευνά τις αντοχές της αριστερής ιδεολογίας, απέναντι στον παντοδύναμο καπιταλισμό του 21ου αιώνα. Είναι μια μάχη που αξίζει να δοθεί ή μήπως είναι μια μάχη χαμένη από χέρι;

Διαπλοκή, πολύπλοκα επιχειρηματικά ντηλ, πολιτικός κυνισμός, ξεχασμένοι αστικοί μύθοι, η Ελλάδα της εθνικής αντίστασης & της κυβέρνησης του βουνού – όλα συνυπάρχουν σε μια ιστορική μυθοπλασία που μπλέκει το φαντασιακό με το πραγματικό και συνδέει τον πόθο για κυβερνητική εξουσία με τον κόσμο των επιχειρήσεων και με την μυθολογία της ελληνικής αριστεράς.

Μια μυθοπλασία που άλλοτε διαβάζεται ως ευθυμογράφημα, Άλλοτε ως ιστορικό μυθιστόρημα και άλλοτε ως πολιτικό θρίλερ. Μια μυθοπλασία όμως που οπωσδήποτε θα μπορούσαμε να την έχουμε ζήσει…