Ισραήλ: Πρόταση για κοινή διεθνή ασπίδα κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Ισραήλ: Πρόταση για κοινή διεθνή ασπίδα κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα χωρών να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα με στόχο την αποτροπή και απόκρουση των - πολύ συχνών πλέον - κυβερνοεπιθέσεων.

«Εάν ο καθένας προσπαθεί να δώσει τη μάχη μόνος του, θα χάσει», τόνισε, χαρακτηρίζοντας τις κυβερνοεπιθέσεις μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ. «Εάν δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, θα κερδίσουμε», πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

«Τα πάντα βρίσκονται στο στόχαστρο: το νερό μας, η ηλεκτρική ενέργεια, τα τρόφιμα, τα αυτοκίνητα», τόνισε ο Μπένετ. «Γιατί; Γιατί είναι ευκολότερο από ποτέ», κατέληξε ο επικεφαλής της χώρας η οποία αποτελεί ηγετική δύναμη σε παγκόσμια κλίμακα στην ανάπτυξη τεχνολογίας προστασίας ψηφιακών δικτύων.

Η πρόταση Μπενέτ έρχεται καθώς, υψηλού επιπέδου κυβερνοεπιθέσεις τον περασμένο μήνα έπληξαν σημαντικές υποδομές στις ΗΠΑ, δημιουργώντας χάος σε νοσοκομεία, στον μεγαλύτερο αγωγό βενζίνης της Αμερικής, στον μεγαλύτερο παραγωγό κρέατος στη χώρα, αλλά και σε εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις.