7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Ισπανός ΥΠΕΞ προς Δένδια: Yπεράνω πάσης αμφιβολίας η αλληλεγγύη προς Ελλάδα και Κύπρο

Ισπανός ΥΠΕΞ προς Δένδια: Yπεράνω πάσης αμφιβολίας η αλληλεγγύη προς Ελλάδα και Κύπρο
AP Images

«Η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλα, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας, υπεράνω πάσης αμφιβολίας, και το λέω αυτό εδώ, στην έδρα του Κοινοβουλίου» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, μιλώντας πρόσφατα στο ισπανικό Κοινοβούλιο, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Τα ανωτέρω κοινοποίησε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Ισπανός ομόλογός του, μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική τους συνομιλία, γνωστοποιούν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισπανός πρέσβης εκλήθη εκτάκτως στο ΥΠΕΞ για το θέμα της στρατιωτικής συμφωνίας Ισπανίας-Τουρκίας, ενώ ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, ο Ν. Δένδιας, κατά τη συνομιλία του με τον Ισπανό ομόλογό του, «αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ