Ισπανία: Λιγότερο από 50 νεκροί σε ένα 24ωρο για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες

Ισπανία: Λιγότερο από 50 νεκροί σε ένα 24ωρο για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες

Σημαντική μείωση καταγράφεται στον ημερήσιο αριθμό θανάτων από κορονοϊό στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο, καθώς οι νεκροί ανήλθαν σε 48, ενώ το προηγούμενο 24ωρο τα θύματα ήταν 95, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείο Υγείας αναφορικά με τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία.

Σύμφωνα με το υπ. Υγείας της χώρας επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά μετά τις 16 Μαρτίου ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορονοϊού μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο στην Ισπανία περιορίσθηκε σε κάτω από 50.

Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το σύνολο των νεκρών στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 27.940, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αγγίζει τις 233.037. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 482 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Ωστόσο, μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ισπανία ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζει έντονες αυξομειώσεις ανά ημέρα.

Από την περασμένη Κυριακή ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων έπεσε σε κάτω από 100, για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες, τάση που συνεχίσθηκε και την Δευτέρα, η οποία ωστόσο ανετράπη από προχθές Τρίτη (19/5), οπότε και ο αριθμός των θανάτων στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου αυξήθηκε και πάλι για ένα 48ωρο, ενώ σήμερα καταγράφηκε εκ νέου μείωση.