Ισπανία: 50 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Συνολικά 28.752 οι θάνατοι

Ισπανία: 50 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Συνολικά 28.752 οι θάνατοι

Στους 50 ανήλθαν οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές της νόσου Covid-19 στην Ισπανία, ενώ το σύνολο των θανάτων έχει φτάσει τους 28.752, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείο Υγείας αναφορικά με τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία. Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκε το άνοιγμα της χώρας στους ξένους τουρίστες από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα συνολικά κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε 282.852, καθώς σε ένα 24ωρο διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό επιπλέον 132 άτομα.

Ανοίγει από 1η Ιουλίου η χώρα για ξένους τουρίστες

Την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας δύο εβδομάδων από την 1η Ιουλίου για τους ξένους τουρίστες ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, με βάση τους ισχύοντες περιοριστικούς κανόνες οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου οφείλουν να αυτοαπομονώνονται για δύο εβδομάδες προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Προ ημερών η υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια είχε προαναγγείλει ότι το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας επρόκειτο να αρθεί τον Ιούλιο, ωστόσο δεν είχε διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.