Πυρκαγιά στη Νεάπολη Λασιθίου: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζει να επιχειρεί στη θέση Καρύδι στη Νεάπολη του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και δύο ελικόπτερα τα οποία έκαναν ρίψεις σε σημεία που η πρόσβαση των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή από το μεσημέρι, καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, τους οποίους ενισχύουν εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, με όσα μέσα διαθέτουν.

«Έγινε προσπάθεια οι φλόγες να μην πλησιάσουν τη Μονή Αρετίου και φαίνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για το μοναστήρι, αλλά και για κατοικημένες περιοχές, που αν περνούσε η φωτιά και οδηγούνταν προς την παραλία, θα αντιμετώπιζαν κίνδυνο. Προς το παρόν, όμως, αν και "ανοιχτό" μέτωπο δεν έχει μείνει, η Πυροσβεστική παραμένει με ισχυρές δυνάμεις καθώς και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Εξήντα τρεις πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε 63 ανέρχονται οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00 χθες, έως την ίδια ώρα απόψε, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Συνολικά επιχείρησαν 586 πυροσβέστες με 220 οχήματα, 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.