Ιράν: Πάνω από 9.500 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Ιράν: Πάνω από 9.500 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Οι υγειονομικές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα την καταγραφή άλλων 100 νεκρών από την covid-19 και πάνω από 2.000 κρουσμάτων του κορονοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα, η οποία έχει εισέλθει στον πέμπτο μήνα μάχης κατά της πανδημίας.

Το πρώτο κρούσμα στη χώρα είχε αναφερθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Το Ιράν, σημειωτέον, είναι μακράν η περισσότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η εκπρόσωπος, μάλιστα, του Ιρανού υπουργού Υγείας, Σίμα Σαντάτ Λαρί ανέφερε άλλους 115 νεκρούς μέσα στο τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 9.507.

Την ίδια ώρα, άλλα 2.322 κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 202.584.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι το στρες από την πανδημία μπορεί να προκαλεί στους πολίτες «ανησυχία και κατάθλιψη» και έκανε έκκληση στους ειδικούς, αλλά και στους καλλιτέχνες να προετοιμάσουν ψυχολογικά τον κόσμο ώστε να είναι έτοιμος «για την μάχη κατά του ιού για μια μακρά περίοδο».

Παράλληλα επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησής του να εξουσιοδοτήσει και πάλι τις τοπικές αρχές να επιβάλλουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 31 ιρανικές επαρχίες έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες που είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό υγείας.