Iράν: Η αντιαεροπορική άμυνα του εκτόξευσε πυραύλους πάνω από τη Νατάνζ για να δοκιμάσει τη δύναμη ταχείας αντίδρασής της

Iράν: Η αντιαεροπορική άμυνα του εκτόξευσε πυραύλους πάνω από τη Νατάνζ για να δοκιμάσει τη δύναμη ταχείας αντίδρασής της

Η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν εκτόξευσε πυραύλους για να δοκιμάσει τη δύναμη ταχείας αντίδρασής της πάνω από την πόλη Νατάνζ, στο κεντρικό Ιράν, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό δίκτυο Press TV.

Μια δοκιμή της αντιαεροπορικής άμυνας σήμερα στην περιοχή της Νατάνζ, στο κεντρικό Ιράν, προκάλεσε έκρηξη που ακούστηκε σε ακτίνα 20 χλμ. από το συγκρότημα πυρηνικών εγκαταστάσεων Σαχίντ Αχμάντι-Ροσάν, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Πριν από μια ώρα, ένα από τα πυραυλικά συστήματα της περιοχής δοκιμάστηκε για να αξιολογηθεί η κατάσταση ετοιμότητας στο έδαφος και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", δήλωσε ο διοικητής της αντιαεροπορικής άμυνας της περιοχής της Νατάνζ στην κρατική τηλεόραση, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κάτοικοι της Μπαντρούντ, σε απόσταση περίπου 20 χλμ., άκουσαν μια πολύ δυνατή έκρηξη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ακούστηκε μεγάλη έκρηξη στον ουρανό πάνω από την πόλη Νατάνζ, στην οποία υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις.