ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

ΗΠΑ: Ξεκινά η επιχείρηση διανομής του εμβολίου κατά του κορονοϊού

ΗΠΑ: Ξεκινά η επιχείρηση διανομής του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα έχει φτάσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας στις καθορισμένες τοποθεσίες ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί λίγες ώρες μετά το πράσινο φως που έδωσε η Ομοσπονδιακή Αρχή Φαρμάκων και Τροφίμων.

Ο στρατηγός Γκούσταβ Περνιά επιφορτισμένος με την διαδικασία διανομής του εμβολίου βάση της Επιχείρησης Ταχύτητα του Φωτός του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εταιρείες UPS και FedEx θα παραδώσουν το σκεύασμα της Pfizer σε σχεδόν 150 τοποθεσίες ανά τις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να φτάσει σε ακόμα 450 τοποθεσίες μέχρι την Τετάρτη.

Ο Περνιά είπε μεταξύ άλλων "Η D-day είναι η μέρα που ξεκινά μια επιχείρηση στον στρατό και εδώ βρισκόμαστε σήμερα στην αρχή του τέλους, ξεκινάμε την διανομή του εμβολίου σε εκατομμύρια Αμερικανούς που το έχουν ανάγκη".

Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι οργάνωσαν μια δοκιμή το Νοέμβριο προσομοιώνοντας τις αποστολές των εμβολίων, για να διασφαλίσουν ότι είχαν τεθεί σε ισχύ όλες οι ρυθμιστικές εγκρίσεις που θα επιτρέψουν την άμεση παράδοση τις επόμενες ημέρες.

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν πρώτα στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας, κατόπιν οδηγίας της αρμόδιας συμβουλευτικής επιτροπής του CDC.

Στα γηροκομεία εντοπίζεται το 40% των θανάτων που οφείλονται στην επιδημία της COVID-19 στις ΗΠΑ, ήτοι πάνω από 100.000 θάνατοι. Αυτά έχουν περίπου 3 εκατομμύρια ενοίκους. Όσον αφορά τους επαγγελματίες της υγείας, ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και άλλα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, στις κλινικές, τα φαρμακεία, τις υπηρεσίες επειγόντων, υπολογίζεται σε 21 εκατομμύρια