7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

ΗΠΑ: Παραγγελία επιπλέον 200 εκατ. εμβολίων από Moderna και Pfizer

ΗΠΑ: Παραγγελία επιπλέον 200 εκατ. εμβολίων από Moderna και Pfizer

Η διοίκηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα παραγγέλλει επιπλέον δόσεις 200 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του κορονοϊού με ορίζοντα παράδοσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν επαρκή προμήθεια για όλους τους πολίτες της χώρας.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ασκήσει τα συμβατικά δικαιώματα τόσο με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna όσο και με την φαρμακευτική Pfizer, αγοράζοντας επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις από κάθε προμηθευτή. Με την παραγγελία αυτή η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέβασε τον συνολικό αριθμό των εμβολίων στα 600 εκατομμύρια, αρκετά δηλαδή για τον εμβολιασμό 300 εκατομμυρίων Αμερικανών. 

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης δήλωσε σχετικά: "Δεν αφήνουμε τίποτα, όσο δουλεύουμε εμείς γρήγορα, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε για να επιστρέψουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, να επαναφέρουμε τις επιχειρήσεις στο φυσιολογικό και να νικήσουμε αυτόν τον ιό... Είμαστε πολύ πρόθυμοι να κάνουμε όλους εμβολιάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε η επιστήμη να μπορεί να γυρίσει την παλίρροια και να μας επαναφέρει στο κανονικό".

Ο Μπάιντεν είπε χθες ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξήσουν την ικανότητά τους να προχωρούν σε 1,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων καθημερινά. Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό άλμα από την πολιτική των 100 εκατομμυρίων βολών σε 100 ημέρες που έκανε ένα δόγμα της νεοσύστατης διοίκησής του.

"Νομίζω ότι μπορεί να είμαστε σε θέση να φτάσουμε σε 1,5 εκατομμύριο την ημέρα, αντί για 1 εκατομμύριο την ημέρα. Αλλά πρέπει να πετύχουμε αυτόν τον στόχο ενός εκατομμυρίου ημερησίως", δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους.