ΗΠΑ: Μικρότερη από το πρώτο ντιμπέιτ η τηλεθέαση του δεύτερου

ΗΠΑ: Μικρότερη από το πρώτο ντιμπέιτ η τηλεθέαση του δεύτερου

Το δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν προσέλκυσε περίπου 63 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, αριθμός μικρότερος σε σύγκριση με την πρώτη προεδρική τηλεμαχία του Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το μέσο όρο τηλεθέασης των 15 τηλεοπτικών δικτύων που πρόβαλαν σε ζωντανή μετάδοση το ντιμπέιτ την Πέμπτη το βράδυ. Το Fox News κατέγραψε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο, προσελκύοντας 15,4 εκατομμύρια θεατές.

Την πρώτη τηλεμαχία Τραμπ και Μπάιντεν - η οποία κατέληξε σε ένα χαοτικό ματς ανταλλαγής προσβολών μεταξύ των δύο αντιπάλων - είχαν δει 73,1 εκατομμύρια θεατές σε 16 τηλεοπτικά δίκτυα.

Η τηλεοπτική συζήτηση της Πέμπτης είχε να ανταγωνιστεί την προβολή την ίδια ώρα στο δίκτυο του Fox ενός αγώνα του πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL).

Τα στοιχεία της Nielsen αντιπροσωπεύουν τους ανθρώπους που παρακολούθησαν στην τηλεόραση την τηλεμαχία και δεν περιλαμβάνουν όσους επέλεξαν κάποια ψηφιακή πλατφόρμα για να την δουν.

Το ντιμπέιτ της Πέμπτης ήταν το τελευταίο πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η προεδρική τηλεμαχία με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία των ΗΠΑ ήταν μια του 2016 μεταξύ του Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον, την οποία παρακολούθησαν 84 εκατομμύρια τηλεθεατές.