ΗΠΑ: Δεν κατέβαινει τελικά για πρόεδρος ο φιλελεύθερος Τζάστιν Αμας

ΗΠΑ: Δεν κατέβαινει τελικά για πρόεδρος ο φιλελεύθερος Τζάστιν Αμας

Ο φιλελεύθερος βουλευτής του Μίσιγκαν Τζάστιν Αμας ανακοίνωσε τελικά ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος τον προσεχή Νοέμβρη με το κόμμα των Libertarian. 

Ο Αμας ο οποίος εξελέγη με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αλλά αποχώρησε στη συνέχεια, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter "Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι περιστάσεις δεν ευνοούν μια τρίτη υποψηφιότητα και γι'αυτό δεν θα είμαι υποψήφιος".

Ένα δημοσίευμα του περιοδικού "Vanity Fair" το 2019 είχε (τον προφητικό) τίτλο "Κατεβαίνει ο Τζάστιν Αμάς για πρόεδρος;" γεγονός που -αν μη τι άλλο -ειχε ρίξει νερό στον μύλο των φημών ότι ο χριστιανός ορθόδοξος στο θρήσκευμα βουλευτής θα μπορούσε να κατέλθει στις εκλογές  ως ανεξάρτητος υποψήφιος ή ακόμα και με το Φιλελεύθερο Κόμμα.

Τον Μάιο του 2019 ο Αμας αποχώρησε  λέγοντας μέσω twitter ότι "ο Ντόναλντ Τραμπ επέδειξε μια συμπεριφορά που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποπομπή του", (αναφερόμενος στο σκάνδαλο με τη Ρωσία). Στη συνέχεια άσκησε πολύ φορές κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, ιδίως για τις πρωτοβουλίες του στο τομέα του εμπορίου και των δαπανών.

Όταν ο Αμας ανακοίνωσε την πρόθεση του να μελετήσει την πιθανότητα υποψηφιότητας, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τον κατηγόρησε ότι είναι τόσο τυφλωμένος από το μίσος του για τον Τραμπ που ενδέχεται να προσφέρει τη νίκη στους Δημοκρατικούς.