ΗΠΑ: Ακόμα 1,5 εκατ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Ακόμα 1,5 εκατ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Σε 1,54 εκατ. ανήλθαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που τελείωσε στις 6 Ιουνίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών που λαμβάνουν το επίδομα σε 20,9 εκατομμύρια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασαν μείωση για δέκατη συνεχόμενη φορά σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 1,6 εκατ. νέες αιτήσεις.

Πλέον, στις ΗΠΑ περίπου 20,9 εκατ. λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, αριθμός μειωμένος κατά 600.000 σε σχέση με την εβδομάδα που τελείωσε στις 30 Μαΐου, ενώ το ανώτατο σημείο που είχε φτάσει ο αντίστοιχος αριθμός ήταν τα 24,9 εκατ. στις αρχές Μαΐου.

Τα νέα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν την βελτίωση του κλίματος στην αγορά εργασίας στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, καθώς την προηγούμενη Παρασκευή είχε ανακοινωθεί πως το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο μειώθηκε στο 13,4%, ενώ σχεδόν 2,5 εκατ. Αμερικανοί προστέθηκαν στο εργατικό δυναμικό, την στιγμή που αναλυτές ανέμεναν το ποσοστό να αυξηθεί κοντά στο 20%.