Ινδία: Ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι από πλημμύρες

Ινδία: Ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι από πλημμύρες

Οι τεράστιες πλημμύρες που προκάλεσαν οι εποχικές βροχές στην βορειοανατολική επαρχία της Ινδίας Ασάμ, ανάγκασαν πάνω από ένα εκατομμύρια άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, προειδοποιώντας πως η κατάσταση γίνεται πιο δραματική με κάθε ώρα που περνάει, αναφέρει το Reuters.

Ο ποταμός Μπραχμαπούτρα, ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου, που κυλάει από το Θιβέτ στη Ινδία και συνεχίζει στο Μπαγκλαντές, υπερχείλισε στο Ασάμ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πλημμυρίζοντας περισσότερα από 2.000 χωριά, ενώ η βροχή συνεχίζεται.

«Δύο άτομα πέθαναν σε ξεχωριστά περιστατικά πνιγμού τις τελευταίες 24 ώρες» ανέφερε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τουλάχιστον 23 από τις 33 περιφέρειες του Ασάμ και οι μετεωρολογικές προβλέψεις εκτιμούν ότι θα συνεχίσει να βρέχει για τις επόμενες τρεις μέρες.

Παραστρατιωτικό προσωπικό έχει αναπτυχθεί σε όλη την επαρχία για επιχειρήσεις διάσωσης αλλά και για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στα αυτοσχέδια καταφύγια προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του κορονοϊού, δήλωσαν οι αρχές.