ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Ηλ. Μόσιαλος: Αρκετά με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια φόβου

Ηλ. Μόσιαλος: Αρκετά με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια φόβου

Τέλος στην τρομολαγνεία και στην καλλιέργεια φόβου -από οπουδήποτε και αν προέρχεται- ζητά να μπει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται «είναι η αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις».

Σε ανάρτηση του στο facebook ο κ. Μόσιαλος σημειώνει ότι «όλοι αναμένουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και παρά τις καθυστερήσεις στην παραγωγή, έχουμε τα εμβόλια».

Όπως τονίζει, «οι πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να προσαρμόζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας». 

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου αναφέρει:

«Ζούμε με τον ιό για ένα περίπου χρόνο. Με φόβο και πολλούς περιορισμούς. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Να μη θελουμε άλλους περιορισμούς. Να θελουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των κοινωνικών μας σχέσεων, στη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε τους φίλους μας, να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας μέρη.

Τώρα όμως έχουμε αρκετά αποτελεσματικά εμβόλια. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή τους και στη διανομή τους. Αλλά τους επόμενους μήνες τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν. Και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις θετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Μέχρι τότε όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων, της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών. Με συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Αρκετά όμως με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου. Δεν βοηθά σε τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας, όχι φόβου».