ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Ιαπωνία: Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει ως επιλογή

Ιαπωνία: Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει ως επιλογή

Η ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων φέτος αποτελεί μια επιλογή αν η πανδημία επιδεινωθεί πολύ σύμφωνα με υψηλόβαθμο γιαπωνέζο αξιωματούχο  σύμφωνα με δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ απομένουν πλέον λιγότερες από εκατό ημέρες ως την τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο  Τοσιχίρο Νικάι, ο γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) δήλωσε ότι αν η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σημάνει πως «είναι αδύνατον» να διεξαχθούν οι Αγώνες, «θα πρέπει να εγκαταλείψουμε», φέρεται να είπε το κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης που δεν έχει μεταδοθεί ακόμη, σύμφωνα με το Kyodo, και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι, αρχίζουν στις 23 Ιουλίου.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα συνεχίζει τις εντατικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Αγώνων με αυστηρά μέτρα προστασίας και κοινωνικής απόστασης και περιορισμούς για τους θεατές.

Την ίδια ώρα, δημοσκοπήσεις δείχνουν πως πολύ μικρό ποσοστό των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της κανονικής διεξαγωγής της διοργάνωσης εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Η φράση «ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων» ήταν ανάμεσα στα δημοφιλέστερα hastags της χώρας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με πάνω από 20.000 αναφορές.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Μέχρι σήμερα, επιμένει πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά και με ασφάλεια.