Ιαπωνία: Εντός Απριλίου οι αποφάσεις για το όριο θεατών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Ιαπωνία: Εντός Απριλίου οι αποφάσεις για το όριο θεατών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε τη Δευτέρα η απόφαση σχετικά με τους κανόνες για το όριο του αριθμού θεατών αναμένενται μέσα στον Απρίλιο.

Η Χασιμότο ανέφερε ότι ελπίζει να επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της ιαπωνικής κυβέρνησης, έτσι ώστε να ληφθούν ευέλικτα μέτρα που να συμβαδίζουν με την πορεία της πανδημίας, εξήγησε η Χασιμότο.

Η οργανωτική επιτροπή έχει ξεκινήσει προετοιμασίες για τη διαμόρφωση ένος πλήρους πλαισίου μέτρων κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των αγώνων, πρόσθεσε.

Παρόλο που η Ιαπωνία δεν έχει δεχθεί τόσο ισχυρό πλήγμα από την Covid συγκριτικά με άλλες χώρες, η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες εξαιτίας μιας πρόσφατης έξαρσης κρουσμάτων, γεγονός που την ανάγκασε να κηρύξει ττο Τόκιο και άλλες τρεις περιοχές (Κιότο, Οσάκα και Χιόγκο) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις μήνες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τις 11 Μαΐου.

Τα περιοριστικά μέτρα θα είναι πιο αυστηρά από τις προηγούμενες φορές, ωστόσο είναι πιο χαλαρά σε σχέση με αυτά που υιοθετούνται σε άλλες περιοχές του κόσμου εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.