Η Ταϊλάνδη στην κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίου

Η Ταϊλάνδη στην κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίου

Παίρνει φόρα στον αγώνα για τη δημιουργία του δικού της εμβολίου κατά του κορονοϊού η Ταϊλάνδη, δεσμεύοντας περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό και πόρους σε αυτή την προσπάθεια, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τον ιατρικό τουρισμό.

Οι δοκιμές ενός πειραματικού εμβολίου σε πιθήκους ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα. Η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της ότι θα έχει έτοιμο ένα οικονομικό και αποτελεσματικό εμβόλιο το επόμενο έτος.

Η Bionet-Asia, μια τοπική εταιρεία που συνεργάζεται με την κυβέρνηση και ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο της Μπανγκόκ, έχει αναστείλει όλες τις άλλες δραστηριότητές της και απασχολεί και τα 250 άτομα του προσωπικού της και όλα τα εργαστήρια, την τεχνολογία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του Covid-19.

«Στην περίπτωση του Covid, υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια επιτάχυνσης των πειραμάτων, των δοκιμών, της ανταλλαγής πληροφοριών και διαγνωστικών μέσων κι έτσι είμαστε κι εμείς σε θέση να κινηθούμε πολύ γρήγορα», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φαμ Χονγκ Τάι.

Οι δοκιμές σε ζώα έχουν δείξει ως τώρα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ανέφερε, και το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από το κράτος για να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Ο υπουργός Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να κατευθύνουν όλες τις προσπάθειες προς την ανάπτυξη ενός εμβολίου ώστε να βρει η Ταϊλάνδη μια θέση στον ιατρικό χάρτη.

«Η Ταϊλάνδη διαθέτει καλό σύστημα υγείας, καλές ιατρικές πρακτικές. Μια τέτοια εξέλιξη θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τουριστών και επενδυτών και θα ενισχύσει τη θέση μας στον ιατρικό κόσμο».