8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: Η Ρωσία διεξήγαγε μυστική επιχείρηση στο βυθισμένο Moskva για να περισυλλέξει νεκρούς

Η Ρωσία διεξήγαγε μυστική επιχείρηση στο βυθισμένο Moskva για να περισυλλέξει νεκρούς
Φωτογραφία αρχείου

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μυστική επιχείρηση στη βυθισμένη, από πυραύλους του ουκρανικού στρατού, ναυαρχίδα του στόλου της στη Μαύρη Θάλασσα, Moskva, για να περισυλλέξει τους νεκρούς Ρώσους, υποστήριξαν οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως αναφέρει το Ukrinform.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει, ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Βαντίμ Σκιμπίτσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία διεξήγαγε ειδική επιχείρηση στο βυθισμένο καταδρομικό για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Για το σκοπό αυτό, συμμετείχαν πέντε έως επτά σκάφη.

«Ανάκτησαν τα πτώματα, αφαίρεσαν όλο τον εξοπλισμό που ήταν ταξινομημένος πήραν ό,τι δεν έπρεπε να έπεφτε στα χέρια μιας τρίτης χώρας», είπε ο Σκιμπίτσκι, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν μια μυστική επιχείρηση, καθώς ο ρωσικός στρατός και οι αρχές δεν το ανακοίνωσαν ποτέ δημόσια.

Στις 14 Απριλίου, το καταδρομικό Moskva βυθίστηκε καθώς ρυμουλκούνταν στην Σεβαστούπολη από ρωσικά πλοία. Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι το πλοίο χτυπήθηκε από δύο πυραύλους Neptune ουκρανικής κατασκευής. Η Ρωσία αρνήθηκε αυτό το γεγονός, αλλά το Ρωσικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε αργότερα την αναφορά της ουκρανικής πλευράς.