Η πρωτοχρονιάτικη «κατάληψη» του Συντάγματος

Η πρωτοχρονιάτικη «κατάληψη» του Συντάγματος

Ευτυχώς που υπάρχουν τα social media. Για τα mainstream Μέσα Ενημέρωσης δεν υπήρξε η συγκέντρωση των Πακιστανών και άλλων εθνικοτήτων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα. Απλώς μας είπαν ότι η Αστυνομία επέβαλε 60 πρόστιμα για μάσκα «σε πεζούς». Ετσι αόριστα. Λες και κάποιοι Ελληνες πολίτες ξεχάστηκαν και κατέβαιναν την Πανεπιστημίου χωρίς μάσκα. Δημοσιογραφική υποταγή στη γελοιότητα της πολιτικής ορθότητας. Η εθνικότητα σε σχέση με τον όγκο ήταν είδηση. 

Δεν είδαν ούτε αυτό (που είναι και κοινωνικό πρόβλημα) ότι οι κανά δυο χιλιάδες Πακιστανοί και λοιποί που μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα, ήταν όλοι νέοι άντρες, με τις γυναίκες να αποτελούν είδος εν ανυπαρξία. Ούτε είδαν στο Σύνταγμα να ανεμίζει η πακιστανική σημαία, ούτε είδαν βίντεο στο twitter που οι Πακιστανοί προκαλούσαν τον Ελληνα Πρωθυπουργό «Εδώ είμαι Μητσοτάκη», και τον αποκαλούσαν με την γνωστή ελληνική βρισιά.

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας -Πακιστάν ζήτησε και σβήσιμο των ελάχιστων προστίμων λόγω μάσκας. Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς ότι… μαθαίνουν και ενσωματώνονται. Στο Πακιστάν η αστυνομία και η διοίκηση δεν παίζουν. Όχι μόνο δεν θα τολμούσαν, αλλά δεν θα διανοούνταν να ζητήσουν σβήσιμο προστίμων. Εδώ στα βήματα της πίεσης που ασκεί κάθε ελληνική οργανωμένη επαγγελματική και κοινωνική Ομάδα, έμαθαν ότι τα πρόστιμα σβήνονται. Γιατί να μην το ζητήσουν και αυτοί; Κορόιδα είναι;

Ο Σύνδεσμος δήλωσε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα «ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη». Θα μπορούσε όντως να είναι έτσι. Αλλωστε νέοι μετανάστες χωρίς οικογένεια, λογικό είναι μια τέτοια μέρα να μαζεύονται σε μαζικό χώρο να γιορτάσουν όλοι μαζί. Το ίδιο πιθανό ωστόσο θα μπορούσε να είναι και οργανωμένη, για να κάνουν επίδειξη δύναμης και κατάληψης του κεντρικού σημείου της Πρωτεύουσας. Κινητά έχουν όλοι και η συνεννόηση πανεύκολη.

Όπως θα μπορούσε η συγκέντρωση του Συντάγματος εν μέσω απαγόρευσης, να είναι και εικόνα μέλλοντος σε μια ενδεχόμενη ρήξη με την Τουρκία. Γιατί δεν είναι μόνο το κράτος τους σύμμαχος με την Τουρκία, είναι και οι ίδιοι αλληλέγγυοι λόγω θρησκείας. Και δεν είναι υπόθεση φαντασίας αυτό. Αρκεί να θυμηθούμε τον Μάρτη του 2020 (που και αυτό πέρασε στα ψιλά) εκατοντάδες Πακιστανοί και Αφγανοί θέλησαν να μεταβούν στον Εβρο (…«αυθόρμητα» προφανώς και αυτοί), για να διαδηλώσουν κατά των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων (δηλαδή κατά του ελληνικού κράτους που τους φιλοξενεί), επειδή αντιστεκόταν στη μαζική εισβολή των εργαλειοποιημένων του Ερντογάν. Τους
σταμάτησε η Αστυνομία στον Σταθμό Λαρίσης!

Και βέβαια από το Σύνταγμα δεν αποχώρησαν όταν έμαθαν ότι η συγκέντρωση είναι απαγορευμένη, όπως ψευδώς διατείνεται ο Σύνδεσμος. Και εντάξει, δεν ήξεραν ότι δεν θα γίνει γιορτή. Δυο χρόνια τώρα δεν έμαθαν ότι έπρεπε να φορούν μάσκα;

Στο αίτημα Συνδέσμου για σβήσιμο των προστίμων, απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος: « Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους, ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».
Ναι μόνο, που οι συγκεντρωθέντες πλησίαζαν τις δύο χιλιάδες και τα 60 πρόστιμα είναι σταγόνα εν ωκεανώ. Πολύ περισσότερο που την ίδια μέρα έπεσαν κοντά στις 300 χιλιάδες πρόστιμα (και πολύ καλώς έπεσαν ) σε Ελληνες, και έκλεισαν μαγαζιά που είχαν μέσα διακόσια άτομα.

Αν και αυτά τα πρόστιμα είναι εν πολλοίς αμβισβητούμενα, όχι ως αριθμός αλλά ως ουσία. Δηλαδή έδωσαν ακριβή διεύθυνση και ελέγχθηκε αν ισχύει; Με ποια χαρτιά ταυτοποποιήθηκαν; Όσοι δεν είχαν χαρτιά προσήχθησαν; 

Βέβαια γίνεται κατανοητή η δύσκολη θέση της κυβέρνησης. Αν επενέβαιναν τα ΜΑΤ να τους διαλύσουν, θα ούρλιαζαν κάποια δυτικά Μέσα Ενημέρωσης, για την ακροδεξιά Ελλάδα που κυνηγάει τους φτωχοδιάβολους μια τέτοια μέρα παγκόσμιας γιορτής και ελπίδας.

Αλλά η χώρα πρέπει να διαλέξει. Είτε θα ενδιαφέρεται για τα εύσημα του… Guardian και της Ντούνια Μιγιάτοβιτς (επίτροπος του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), είτε θα επιβάλει τους νόμους της. Και μια και συνεχώς μιλάμε για ενσωμάτωση, και αφού εδώ θα μείνουν, πρώτο στάδιο ενσωμάτωσης είναι ο σεβασμός ( δηλαδή ο φόβος) των νόμων της χώρας που τους φιλοξενεί.

ΥΓ: Οι μετανάστες δεν παίρνουν μέτρα προστασίας, αλλά η πολιτική ορθότητα απαγορεύει να ανακοινώνεται πόσοι από αυτούς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.