8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Η πρόταση Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ: Θα μπορούσε να επενδύσει ο... ΕΦΚΑ

Η πρόταση Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ: Θα μπορούσε να επενδύσει ο... ΕΦΚΑ

Τον ΕΦΚΑ ως στρατηγικό... επενδυτή σε ΔΕΔΔΗΕ αλλά και ΔΕΗ βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως τόνισε στη συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αντί της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου την οποία χαρακτήρισε μάλιστα ως... ξεπούλημα.

Όπως έγινε γνωστό στη συζήτηση που είχε με τους συνδικαλιστές, και αφού απείλησε το ΔΣ της ΔΕΗ με διώξεις εάν εγκριθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης απέρριψε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί υποστηρίζοντας πως «θα μπορούσαν να έχουν αναζητηθεί εναλλακτικές λύσεις».

Και συνέχισε λέγοντας «Αντί ένα αυστραλιανό fund συνταξιούχων να επενδύσει στο ΔΕΔΔΗΕ με σταθερή απόδοση 6%, θα μπορούσε να επενδύσει ο ΕΦΚΑ», προσθέτοντας ότι αντίστοιχα υπέρ του ελληνικού Δημοσίου θα παρθεί κάποια πρωτοβουλία και με την ΑΜΚ της ΔΕΗ καταλήγοντας πως στόχος έπρεπε να είναι «να παραμείνει ο δημόσιος έλεγχος, ώστε να παραμείνει σε κοινή ωφέλεια η πλειοψηφία των μετοχών και κυρίως της διαχείρισης των δικτύων. Αυτό δεν εν συμβαίνει, και νομίζω ότι είναι απόδειξη πως ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται ούτε για την κοινή ωφέλεια ούτε για το δημόσιο συμφέρον».

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να αγνοεί την κατάσταση του ΕΦΚΑ και τα ελλείμματα όπως και ότι τα fund των συνταξιούχων σε χώρες όπως η Αυστραλία αλλά και ο Καναδάς (που έχει επενδύσει στο Ελληνικό) δεν λειτουργούν με τη μορφή του οργανισμού στην Ελλάδα.