7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Η πολιτική «απελπισία» οδηγεί τον Τσίπρα σε λάθος αποφάσεις

Η πολιτική «απελπισία» οδηγεί τον Τσίπρα σε λάθος αποφάσεις

Προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Χωρίς αμφιβολία προξένησε έκπληξη. Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην επιτρέψει τις κάμερες την στιγμή που έκανε το εμβόλιο απέναντι στον κορονοιό, δεν πέρασε σε καμία περίπτωση απαρατήρητη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έκανε για να μην δώσει τροφή για επικοινωνιακό σόου. Πρόκειται για το σημείο όπου αρχίζουν οι απορίες: Γιατί άραγε ο κ.Τσίπρας δεν ακολούθησε την πεπατημένη των περισσότερων ευρωπαίων ηγετών και πολιτικών που εμβολιάζονται μπροστά στις κάμερες; Τι τον διαφοροποιεί; 

Είναι σαφές ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη οι πολιτικές ηγεσίες εμβολιάζονται on camera, για έναν και μόνο λόγο: Για να δώσουν το παράδειγμα και να στείλουν το μήνυμα της αναγκαιότητας της συγκεκριμένης πράξης στο σύνολο της κοινωνίας. 

Στην περίπτωση όμως του τέως πρωθυπουργού φαίνεται πως τα πράγματα μετρώνται διαφορετικά. «Δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να κατασκευάσει ακόμη το εμβόλιο κατά της μιζέριας του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει κυβερνητικό στέλεχος την στάση Τσίπρα συνολικά απέναντι στο εμβόλιο. 

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο πόλους εντός του κόμματος του. Από την μία υπάρχει η τάση που λέει ναι στο εμβόλιο και από την άλλη υπάρχουν αυτοί που «χαϊδεύουν τα αυτιά» των αρνητών της μάσκας και του εμβολίου. 

«Στην προσπάθεια του  λοιπόν να αντιπολιτευτεί κατασκευάζει κάθε τόσο μια δική του εικονική πραγματικότητα» επισημαίνει η ίδια πηγή στο liberal.gr και παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα. 

- Στις 2 Νοεμβρίου, λιγότερο από δύο μήνες πριν, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση «ότι πουλάει ελπίδα λέγοντας πως έχει εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν, ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί». Οι εμβολιασμοί όμως με το εμβόλιο που κατά τον κ. Τσίπρα «δεν έχει ανακαλυφθεί» άρχισαν και ο ίδιος εμβολιάστηκε χθες. 

- Στην ίδια γραμμή και η «Αυγή» έγραφε: «Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να επιδίδονται σε εμπόριο ελπίδας, παίζοντας με την αγωνία των πολιτών για την πανδημία, με δεσμεύσεις για εμβόλιο το Δεκέμβριο, το οποίο είναι σε δοκιμαστικό στάδιο». 

Η αλήθεια πάντως είναι ότι πλέον τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση μια και  η συστηματική διαστρέβλωση είναι στο πολιτικό DNA του ΣΥΡΙΖΑ. ‘Η , για είμαστε πιο μετριοπαθείς,  χαρακτηρίζει την τακτική που ακολουθεί όλο το τελευταίο διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ειδικά άλλωστε η απόφαση Τσίπρα να μην καλυφθεί τηλεοπτικά η διαδικασία εμβολιασμού του αποτυπώνει το μέγεθος της... πολιτικής απελπισίας που έχει καταλάβει τον τέως πρωθυπουργό.