Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει «το Βήμα της Κυριακής», κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, η οποία προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.

Να σημειωθεί πως ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, 4 στους 10 πολίτες απάντησαν πως θεωρούν την οικονομία, ενώ την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορονοϊού το 14%, το προσφυγικό-μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ενώ οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους ανησυχούν, δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ενώ κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο της διακυβέρνησής της.