Η μαύρη προπαγάνδα της Χαμάς

Η μαύρη προπαγάνδα της Χαμάς

Η μαύρη προπαγάνδα δεν υπόκειται σε κανένα περιορισμό. Περιστρέφεται γύρω από την κατασκευή γεγονότων τα οποία στη συνέχεια τα παρουσιάζει στο ακροατήριο που επιθυμεί.

Τις περισσότερες φορές αποβλέπει στην υπονόμευση του ηθικού του αντιπάλου και στην απαξίωση κάθε ηθικού ερείσματος που αυτός διαθέτει στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή.

Ανέκαθεν τα γυναικόπαιδα υπήρξαν το αντικείμενο της μαύρης προπαγάνδας, λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας που επιδεικνύει ο κοινός νους στην τύχη τους εν καιρώ πολέμου και όχι μόνο.

Έτσι, ήταν φυσικό στο πλαίσιο της ηθικής απονομιμοποίησης του αυτονόητου δικαιώματος του Ισραήλ στην άμυνα, οι Παλαιστίνιοι να προτάξουν τα γυναικόπαιδα. Βεβαρυμένοι οι ίδιοι με τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή εκατοντάδων πολιτών ανά τον κόσμο, προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να αποδώσουν στο Ισραήλ ευθύνες για αποτρόπαια εγκλήματα κατά αμάχων.

Σε αυτήν την προσπάθεια τους κατασκευάζουν ειδήσεις, οι οποίες λαμβάνουν απαραιτήτως τη μορφή της εικόνας. Η εικόνα εγγράφεται στο θυμικό των ανθρώπων. Όμως η κατασκευή γεγονότων, δηλαδή η μαύρη προπαγάνδα, μερικές φορές αποκαλύπτεται, αποκαθηλώνοντας μιαν ολόκληρη πολιτική που αποβλέπει στην εξαπάτηση κυρίως της διεθνούς κοινής γνώμης.

Μάλιστα στην ψηφιακή εποχή, στην εποχή του διαδικτύου, με όση ταχύτητα κυκλοφορούν οι εικόνες, με άλλη τόση αποκαλύπτεται η απάτη αυτών που τις διακινούν εφ΄όσον είναι κατασκευασμένες. Κλασσική περίπτωση, το βίντεο με τα δήθεν πτώματα δεκάδων Αράβων, καλυμμένα με λευκά σεντόνια, ένα εκ των οποίων κινείται. Μια εμφανώς σκηνοθετημένη παράσταση για να προκαλέσει οίκτο και αντίδραση.

Στις πρόσφατες εχθροπραξίες του Ισραηλινού στρατού με την Χαμάς επιστρατεύθηκαν και πάλι οι fake ειδήσεις.

Έτσι αποκαλύφθηκε πως το δήθεν νεκρό μικρό κορίτσι στην Γάζα ήταν τελικά μια κούκλα, ενώ προχθές κάνει τον γύρο του διαδικτύου η εικόνα ενός Παλαιστινίου που ισχυρίζεται ότι έχασε… είκοσι ένα συγγενείς κατά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς. Επιπροσθέτως, πληροφορούμαστε καθημερινά για εκατοντάδες απώλειες αμάχων, κυρίως γυναικόπαιδων, κάτι βεβαίως που ουδείς μπορεί να το ελέγξει.

Εννοείται πως υπάρχουν οι αντισημίτες, τα κινήματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς, καθώς και οι γνωστοί αφελείς πασιφιστές, που έχοντας δαιμονοποιήσει το Ισραήλ, αποδέχονται άκριτα και διακινούν τους ισχυρισμούς των Παλαιστινίων. Βέβαια, δεν αναρωτιούνται τι δουλειά έχουν τα αρχηγεία της Χαμάς δίπλα σε νοσοκομεία και σχολεία και οι αποθήκες οπλισμού δίπλα σε παιδικούς σταθμούς. Και γιατί να αναρωτηθούν; Δεν βολεύει.

Περιμένουν το Ισραήλ να δέχεται παθητικά τις ρουκέτες της Χαμάς και να μην αντιδρά, υπό τον φόβο ότι θα σκοτώσει αμάχους τους οποίους βέβαια έχει εργαλειοποιήσει χυδαία η Χαμάς. Πάντα η μαύρη προπαγάνδα βρίσκει ευήκοα ώτα, που την αναπαράγουν.