Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, 13:14

-A +A

Γερμανία: Η κυβέρνηση ζητάει από αυτοκινητοβιομηχανίες ιατρικό υλικό

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, 13:14
Η κυβέρνηση ζητάει από αυτοκινητοβιομηχανίες ιατρικό υλικό
-A +A

Η Γερμανική κυβέρνηση ζήτησε και επίσημα την συνδρομή των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στην μάχη κατά του κορονοϊού υπό τη μορφή παραγωγής ιατρικού υλικού σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. 

Το Volkswagen Group απάντησε μέσω εκπροσώπου της ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την κυβέρνηση καθώς έχει την δυνατότητα παραγωγής μέσω των τρισδιαστατων ψηφιακών εκτυπωτών.

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε  προ ημερών ότι αναστέλλει την παραγωγή στα εργοστάσια της σε ολόκληρη την Ευρώπη, πιθανώς για δύο έως τρεις εβδομάδες, καθώς η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τις πωλήσεις και διαταράσσει τις αλυσίδες εφοδιασμού

Από την πλευρά της η Daimler AG ανακοίνωσε ότι θα  δωρίσει 30,000 μάσκες, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα λάβει μέρος στο εγχείρημα. Η Daimler έχει  αναστείλει επίσης την παραγωγή της Mercedes-Benz στην Ευρώπη για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Η αναστολή ισχύει για τα εργοστάσια αυτοκινήτων, φορτηγών και φορτηγών της Daimler στην Ευρώπη, και θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα, ανάφερε σήμερα η εταιρεία. Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, επί του παρόντος δεν μπορούν να διατηρηθούν πλήρως, ανέφερε η Daimler, προσθέτοντας ότι λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορονοϊού  οι οικονομικές επιπτώσεις στη Daimler δεν μπορούν να προσδιοριστούν επαρκώς αυτή τη στιγμή. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα