ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Η Κίνα ηγείται της ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Κίνα ηγείται της ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας

Οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα αναμένεται να φτάσουν τα 25 εκατομμύρια οχήματα φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση φορέα του κλάδου σήμερα, καθώς η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων του κόσμου συνεχίζει να ηγείται της παγκόσμιας ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM) δήλωσε ότι εκτιμά πως οι πωλήσεις στη χώρα φέτος θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. επιβατικά οχήματα και τα 5 εκατ. εμπορικά οχήματα, που περιλαμβάνουν φορτηγά και λεωφορεία. Το προηγούμενο έτος πωλήθηκαν στην Κίνα 25,77 εκατομμύρια οχήματα.

Στέλεχος του κινεζικού Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών δήλωσε ότι η Κίνα αναμένει να πουληθούν πάνω από 1,3 εκατ. οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV) φέτος, από 1,2 εκατ. το προηγούμενο έτος. Τα NEV περιλαμβάνουν οχήματα που κινούνται με ηλεκτρικές μπαταρίες, υβριδικά μοντέλα και μοντέλα που κινούνται με υδρογόνο.

Η CAAM εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν το επόμενο έτος και θα φτάσουν τα 30 εκατ. οχήματα έως το 2025.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 12,6% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, σημειώνοντας τον όγδοο διαδοχικό μήνα ανόδου.

Καθώς η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία υπέστη ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, η Κίνα αποτελεί μία ελπίδα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Πηγή: Reuters