7ος χρόνος, ημέρα 2152η
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κατ. Σακελλαροπούλου στη σύνοδο αρχηγών κρατών στην Ιταλία: Η Ευρώπη να βελτιώσει την επιρροή της

Η Κατ. Σακελλαροπούλου στη σύνοδο αρχηγών κρατών στην Ιταλία: Η Ευρώπη να βελτιώσει την επιρροή της
Eurokinissi

«Στην ανάγκη η Ευρώπη να βελτιώσει την επιρροή της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως εγγυήτρια των θεμελιωδών αξιών της, όπως ο σεβασμός για το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, η ελευθερία του Τύπου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και ουσιαστικά στοιχεία του τρόπου ζωής μας» αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλώντας στην 16η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, η οποία, φέτος πραγματοποιείται στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσκεκλημένη της Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τον πληθυσμό και ιδίως τις Αφγανές γυναίκες που μάχονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία ενδεχόμενη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση.

Η απογευματινή σύνοδος εργασιών θα έχει θέμα «Η συνεισφορά της ΕΕ στην πολυμέρεια στον κόσμο μετά την πανδημία». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στη σύνοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ