Η JP Morgan δεν «βλέπει» συμφωνία και μετακινεί 200 υψηλόβαθμα στελέχη από το Λονδίνο
Brexit

Η JP Morgan δεν «βλέπει» συμφωνία και μετακινεί 200 υψηλόβαθμα στελέχη από το Λονδίνο

Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθούν άμεσα 200 ανώτερα στελέχη της από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς οι αξιωματούχοι της θεωρούν δύσκολη την επίτευξη εμπορικής ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, ήδη 200 traders έχουν ειδοποιηθεί να μετακομίσουν σε πόλεις όπως το Μιλάνο, η Φρανκφούρτη και η Μαδρίτη με συμβόλαιο τουλάχιστον ενός έτους. 

To Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου, έχει εισέλθει σε μία μεταβατική περίοδο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας η χώρα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Στο τέλος αυτής της περιόδου, οι εταιρείες του ισχυρού City του Λονδίνου θα χάσουν το «διαβατήριο» που  τους επιτρέπει να λειτουργούν ελεύθερα στην Ευρώπη. Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρέπει κατά την διάρκεια αυτής της μετάβασης να διαπραγματευθούν τους όρους της μελλοντικής τους σχέσης, θα πρέπει να συμφωνήσουν και επί ενός καθεστώτος ισοδυναμίας για να περιορισθούν τα προβλήματα.