Εμβόλιο κορονοϊού: Η Inovio ανακοίνωσε ότι αναπτύχθηκαν αντισώματα σε ποντίκια

Η Inovio ανακοίνωσε ότι αναπτύχθηκαν αντισώματα σε ποντίκια

H Inovio Pharmaceuticals ανακοίνωσε σήμερα τα ποντίκια που έλαβαν δόση του υποψηφίου DNA εμβολίου για την πρόληψη της μόλυνσης από Covid-19 ανέπτυξαν αντισώματα.

«Παρατηρήθηκε ανάπτυξη αντισωμάτων και στοιχεία που θα θέλαμε να δούμε σε ένα εμβόλιο», είπε ο Ντέιβιντ Βάινερ διευθυντής του τμήματος εμβολίων στο  Ινστιτούτο Wistar που συνεργάζεται με την φαρμακευτική.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η Φάση 1 των κλινικών δοκιμών του INO-4800 σε υγιείς εθελοντές ξεκίνησε πριν ένα μήνα.

Κάθε συμμετέχων λαμβάνει δύο δόσεις INO-4800 σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων ενώ οι αρχικές ανοσολογικές αντιδράσεις και τα δεδομένα ασφάλειας από τη μελέτη αναμένονται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του εμβολίου της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Moderna, με έδρα στη Βοστώνη ήταν θετικά αφού στο πρώιμο αυτό στάδιο της δοκιμής και οι 45 συμμετέχοντες ανέπτυξαν αντισώματα στον Covid-19.

Ωστόσο η ιστοσελίδα Stat News με ειδίκευση σε ιατρικά θέματα αμφισβητεί ορισμένα δεδομένα. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται ειδικούς επί του θέματος η Moderna δεν προσέφερε επαρκή αριθμητικά δεδομένα. Παράλληλα, η Stat News υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση από το Ερευνητικό Κέντρο Εμβολίων του NIAID των ΗΠΑ με το οποίο συνεργάζεται η Moderna.

H Άννα Ντάρμπιν ειδικός των εμβολίων στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς δήλωσε σχετικά «Δεν ξέρουμε καν αν αυτά τα αντισώματα που ανέπτυξαν οι συμμετέχοντες διατηρούνται σε κάποια επαρκή επίπεδα».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η οποία ζήτησε όπως αναφέρει πληροφορίες για τα επίπεδα αντισωμάτων τα οποία χρησιμοποιούνται ως συγκρίσιμο μέγεθος, η Moderna δεν έδωσε απάντηση.