Η ευρωομάδα της Αριστεράς βράβευσε τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis!

Η ευρωομάδα της Αριστεράς βράβευσε τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis!

Δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis βράβευσε η ευρωομάδα της Αριστεράς σε τελετή στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Στην τελετή μεταδόθηκαν και βίντεο με δηλώσεις των δύο μαρτύρων, με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους και μίλησαν με παραποιημένη φωνή και χωρίς να αποκαλύπτουν τα πρόσωπά τους, αναφερόμενοι σε επιθέσεις που έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από πολιτικούς, ΜΜΕ κλπ.

Κάτι που σε κάθε περίπτωση πάντως εγείρει ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν τα στοιχεία τους και επικοινώνησαν μαζί τους για τη βράβευση.

Σχολιάζοντας άλλωστε τη βράβευση των «κουκουλοφόρων», ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε «πώς βρήκαν οι της ομάδος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την επαφή με τους μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος "Μάξιμο Σαράφη" και "Αικατερίνη Κελέση" και τους έβαλαν και να μιλήσουν; αφού κανείς δεν ξέρει ποιοι ειναι πλην της κας Τουλουπάκη», προσθέτοντας σκωπτικά «...μαλλον θα ειχαν το τηλεφωνό τους κάπου».

Oι δύο μάρτυρες βραβεύτηκαν με το ετήσιο βραβείο για «Δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από την Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE / NGL.

Το βίντεο και ευχαριστήρια δήλωση προς το ευρωκοινοβούλιο που έστειλαν:

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου παρουσιάζοντας την βράβευση των δύο μαρτύρων, έκανε λόγο για τις περιπέτειες τους από το Φθινόπωρο του 2017 που άρχισαν να καταθέτουν στην Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ τόνισε πως «χάρη στις δικές τους καταθέσεις και σε αυτές των μαρτύρων που συνεργάζονται με την αμερικανική δικαιοσύνη η Novartis υποχρεώθηκε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο ύψους 345 εκατ. δολαρίων».

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε και ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ζήτησε ισχυρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προστατευομένων μαρτύρων.