Η Ελλάδα δεν αντέχει μόνη της άλλες Μόριες

Η Ελλάδα δεν αντέχει μόνη της άλλες Μόριες

Η Τσεχία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρει χρήματα για τη Λιθουανία, προκειμένου να κατασκευάσει φράχτη μήκους… 500 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, εν μέσω αύξησης της μετανάστευσης.

Η ΕΕ έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ότι φέρνει πρόσφυγες/μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, και τους στέλνει στην Ευρώπη ως αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η τελευταία στη χώρα του για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της η Πολωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δυο περιοχές που συνορεύουν με τη Λευκορωσία, έπειτα από αύξηση της μετανάστευσης και ρίχνει την ευθύνη στη γειτονική της χώρα.

Στην Τουρκία ο Ερντογάν κατασκευάζει φράχτη 295 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Ιράν ενώ κατηγορούσε την Ελλάδα για τον τοίχο του Έβρου μήκους 27 χιλιομέτρων.

Και στην Ελλάδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε τα πυρά του Φίλη και άλλων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του κόμματος του Γιάνη, επειδή έκανε δηλώσεις με φόντο τον φράχτη, λες και μια πρόεδρος κράτους πρέπει να φέρεται ως μέλος διεθνιστικής ΜΚΟ.

Επικρίσεις δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα και το νομοσχέδιο που περιορίζει την αυθαιρεσία και ύποπτη λειτουργία των ΜΚΟ, καθώς πλέον τα μέλη, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες τους, μεταξύ άλλων δεν θα μπορούν να εκτελέσουν οποιονδήποτε πλου προς παροχή συνδρομής χωρίς την προηγούμενη έγκριση ενεργοποίησής τους από την αρμόδια λιμενική αρχή.

Οι ποινές είναι τσουχτερές αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Αμφιβάλουμε για την εφαρμογή τους. Άλλωστε εάν συλληφθούν μέλη ΜΚΟ που παραβιάζουν τον νόμο, θα ξεσηκωθούν οι ευαίσθητες ψυχές που έχουν απονείμει στον εαυτό τους το μονοπώλιο του …αντιρατσισμού.

Μεταξύ τους δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες που συνεργάζονται αδίστακτα με τους διακινητές, και υπό το πέπλο του ανθρωπισμού επιδίδονται σε ένα προσοδοφόρο επάγγελμα. Τους συμφέρει να υπάρχουν ροές και τις ευνοούν. Αν αυτές σταματήσουν, τι λόγο θα έχουν να υπάρχουν και να χρηματοδοτούνται;

Είναι και οι καλοπροαίρετοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα, επειδή της έλαχε αυτή η γεωγραφική θέση, πρέπει να γίνει το απάγκιο του κάθε κατατρεγμένου όπου γης.

Είναι και όσοι έχουν πολιτική ατζέντα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του, που τις προάλλες βγήκε με πανό «πατρίδα μας είναι η γη». Και επειδή πατρίδα τους είναι η γη, άνοιξαν τα σύνορα το 2015, δημιουργώντας τη δυστοπία της Ειδομένης και την κόλαση της Μόριας (για την οποία ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μας… καθησύχαζε ότι μόνο κάθε έξι μήνες βιάζεται ένα παιδί!).

Το πρόβλημα με αυτούς είναι ότι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Στη συζήτηση του νομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Νίκου Βούτση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τακτική… Σαλβίνι. (τον Όρμπαν τον έχουν ξεχάσει τελευταία).

Εν τω μεταξύ άλλη λύση ουδείς παρουσιάζει, ούτε καλόπιστοι αρθρογράφοι που αναμασούν το κλισέ ότι «η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της». Να τις αναλάβει, να δεχθεί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, αλλά τίνι τρόπω; Σε αυτό… απορία ψάλτου βηξ.

Τελευταία αναπαράγουν τη δήλωση του Ιταλού Προέδρου Σέρζιο Ματαρέλα, ότι η Ευρώπη έχει νομική, ηθική, πολιτική υποχρέωση, να δεχθεί αριθμό προσφύγων. Όμως ο Ιταλός διευκρίνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει με οργανωμένο τρόπο και στη βάση μιας κοινής πολιτικής.

Ωραία, όταν η Ευρώπη αποκτήσει οργανωμένη κοινή μεταναστευτική πολιτική να το συζητήσουμε και η Ελλάδα να δεχθεί όσους της αναλογούν. Αλλιώς, αν δεν γίνει οργανωμένα, ας δώσει το παράδειγμα ο ίδιος, ας ανοίξει πρώτα η χώρα του διάπλατα τα σύνορά της στους πληθυσμούς της Αφρικής που την προτιμούν ως δίοδο για την Ευρώπη.

Ο δε υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, σε mood ανθρωπισμού και αυτός, πρότεινε η Ένωση να δεχθεί συγκεκριμένο αριθμό Αφγανών προσφύγων, περί τις 40 με 50 χιλιάδες. Τόσους… πολλούς, τόσο… γαλαντόμος!

Και αν από τα παράλια της Μικράς Ασίας η Ελλάδα αφήσει να εισέλθουν περί τα δύο εκατομμύρια, όπως φοβούνται οι ελληνικές αρχές; Θα τους στείλουμε τις 40-50 χιλιάδες που προτείνει ο Λουξεμβουργιανός, και θα κρατήσουμε εδώ τους υπόλοιπους 1.950.000;

Και αητό για να μην μας μαλώσει η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα (καμία Σχέση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρόκειται για ένα πλαδαρό όργανο στα όρια του forum χωρίς ισχύ). Η για να μην μας κατηγορήσει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος τη Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ ότι... πνίγουμε ανθρώπους.

Δεν είμαστε καθόλου αμέτοχοι του πόνου των Αφγανών. Απλώς πιστεύουμε ότι δεν αρκεί το συναίσθημα για τους πρόσφυγες. Όπως πιστεύουμε ότι δεν γίνεται να εξομοιώνεται η αδιαφορία ή η ανοργανωσιά της ΕΕ επί του θέματος, με τις προσπάθειες της Ελλάδας (ανεξαρτήτως κυβέρνησης) να διαφυλάξει τα σύνορά της.

Ας σκεφθούμε να έρθουν χωρίς κανένα εμπόδιο δύο εκατομμύρια στην Ελλάδα, η ΕΕ να πάρει μόνο τους 50 ή 100 χιλιάδες, να κλείσουν τα σύνορα όμως στην Ειδομένη, και οι υπόλοιπου να μείνουν εδώ. Ας ρωτήσουν τους κατοίκους των νησιών…